Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme

1-677-124-44227

184 MAIN COLLINS STREET WEST VICTORIA 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM
Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies
  • No products in the cart.
  • No products in the cart.
Top

Blog

5 redenen waarom je regelmatig zou moeten sporten

De zomer is alweer afgelopen. Voor veel van ons betekent dat dat we onze summerbody wéér een jaartje vooruit geschoven hebben, want voor dit jaar is het allemaal al te laat. Toch is het niet allemaal om een beach body te doen. Natuurlijk is het leuk als je dit jaar nog in je overhemd past, maar het regelmatig die sportschoenen aantrekken heeft véél meer voordelen – voor zowel je lichaam als je geest. In dit artikel geven we je 5 redenen waarom je regelmatig zou moeten sporten.

1. Sporten verbetert je humeur
Een emotionele boost nodig? Of moet je wat stoom afblazen na een stressvolle dag? Een sportschoolsessie of een stevige wandeling kan helpen. Lichamelijke activiteit stimuleert verschillende chemische stoffen in de hersenen waardoor je je gelukkiger, meer ontspannen en minder angstig kunt voelen. Je kunt je ook beter voelen over je uiterlijk wanneer je regelmatig traint, wat je zelfvertrouwen op zijn beurt weer kan vergroten – en dat willen we allemaal, nietwaar?

2. Sporten geeft je meer energie
Het klinkt niet logisch, maar sporten geeft je juist méér energie. Regelmatige fysieke activiteit kan je spierkracht verbeteren en je uithoudingsvermogen vergroten. Sporten levert zuurstof en voedingsstoffen aan je cellen en helpt je ​​cardiovasculaire systeem efficiënter te werken. En wanneer je hart- en longgezondheid verbeteren, heb je meer energie om dagelijkse klusjes aan te pakken.

3. Sporten bevordert je slaap
Heb je soms problemen om in slaap te vallen? Regelmatige lichamelijke activiteit zorgt ervoor dat je als een blok in slaap valt – zelfs met de hitte die deze week door het land raast! Sommige mensen kiezen ervoor om vlak voor het slapen gaan te sporten, maar dit werkt bij anderen juist weer andersom, waardoor ze met meer energie het bed in duiken. Luister dus goed naar je lichaam!

4. Sporten geeft je seksleven een boost
Voel je je te moe of te uit vorm om van fysieke intimiteit te genieten? Regelmatige fysieke activiteit kan het energieniveau verbeteren en je zelfvertrouwen over je uiterlijk vergroten, wat je seksleven weer kan stimuleren. Maar er is nog meer aan de hand dan dat. Regelmatige lichamelijke activiteit kan de opwinding voor vrouwen vergroten. En mannen die regelmatig sporten hebben minder kans op problemen met erectiestoornissen dan mannen die niet sporten.

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*